Web Analytics Made Easy - Statcounter
KONYAALTI’NDA RANT KOKUSU 1 – Pusuhaber | Pusuhaber.net | Doğru Tarafsız Haber
DOLAR

32,3381$% 0.17

EURO

35,2056% 0.04

STERLİN

41,1733£% 0.06

GRAM ALTIN

2.246,35%0,14

ÇEYREK ALTIN

4.073,00%0,00

BİTCOİN

2106195฿%-3.95074

a

KONYAALTI’NDA RANT KOKUSU 1

Antalya barosu avukatlarından Bahadır Kalaycı ile birlikte eşi F.Şeniz Kalaycı’nın Dünyanın yükselen yıldızı Konyaaltı Arapsuyu’ndaki parsellere nasıl sahip olduğu büyük merak konusu uyandırmaktadır. Söz konusu parsellere, avukatlık vekalet ücreti karşılığında mı sahip oldular? Bu kazancın gelir vergisi nerede? Maliyeye bildirildi mi?

Parseller Antalya, Konyaaltı ilçe, Arapsuyu Mah. 7757 ada 1,2,3,6,7 olup Türkiye’de değerlenme hızı en yüksek parsellerden biridir. Durum böyle olunca bu durum ile ilgili bir merak uyanıyor.

Kalaycılara buradan soruyorum, bu parsellere nasıl sahip oldunuz?

Ayrıca durum bununla bitmiyor. Parsellerle ilgili 2017 yılında kat karşılığı inşaat sözleşmesi bulunuyor. Kalaycılara vekaleten diğer mal sahiplerinden Mustafa Karabulut sözleşmeyi Pınarlar İnşaat ile yapmış. Aynı zamanda Kalaycıların, Pınarlar İnşaatın avukatlığını da yaptığı söylenmektedir.

Kısaca zamanında çoğunluğu özel orman yeri olarak alınan arazinin bugün bir şekilde Pınarlar ve Kalaycılar tarafından nasıl, ne şekilde ve neye güvenerek ticari ve konut olarak kat karşılığı sözleşmesi yapılabiliyor.

Soruyoruz?

Özel orman yeri olan parseller için neye güvenerek  devlet kurumlarından izin alınmış mı ki kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile ticari + konut yapılabiliyor, kimler için rant kapısı oluşturulmaktadır?

Ayrıca bir kısım parseller üzerinde Kadastro Mahkemesinin 2010 yılında ihtiyati tedbir kararı olduğu yani hiçbir suretle çivi bile çakılamayacak yere kat karşılığı sözleşmesi ile ne amaçlanmaktadır?

Devletin tüm ilgili kurumlarını göreve davet ediyoruz.

 

Bu konu ile ilgili daha önce bahsettiğimiz bu parsellerle birlikte başka parseller için birçok mal sahibi, siyasi parti mensupları ve yöneticileri, Belediye Başkan yardımcısı ve hukukçuların aileleri de bulunmaktadır. Zaman içerisinde bunları da kamuoyuyla tek tek paylaşacağımızı şimdiden Pusuhaber takipçilerine ve okurlarına bildiriyoruz.

1 2 0 1 0 1
Kaynak: İHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

MONTRÖ MESELESİ