Web Analytics Made Easy - Statcounter
Hayırseverden 300 Milyon Liralık Okul Bağışı – Pusuhaber | Pusuhaber.net | Doğru Tarafsız Haber
DOLAR

32,2743$% 0.04

EURO

34,7432% 0.06

STERLİN

40,3502£% -0.04

GRAM ALTIN

2.398,33%-0,07

ÇEYREK ALTIN

3.951,00%-0,40

BİTCOİN

2013174฿%-2.20808

a

Hayırseverden 300 Milyon Liralık Okul Bağışı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile hayırsever Hasan Basri Ekni ortasında, 6 okul binasının üretiminde kullanılmak üzere toplam 300 milyon lira nakdi bağış yapılmasına ait işbirliği protokolü imzalandı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan bilgiye nazaran, Ulusal Eğitim Bakanlığınca gelecek nesillerin daha donanımlı yetişmesi için toplumsal eğitim seferberliği vizyonuyla sürdürülen çalışmalara hayırseverlerin katkısı devam ediyor.

Bu kapsamda, Ulusal Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolle hayırsever Hasan Basri Ekni tarafından 6 okul binasının üretiminde kullanılmak üzere toplam 300 milyon lira nakdi bağış yapılacak.

İmza protokolü, Ulusal Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve hayırsever Hasan Basri Ekni tarafından imzalandı.

Protokole nazaran, yapılan okullara hayırsever Hasan Basri Ekni’nin ismiyle öbür aile fertlerinin isimleri verilecek.

Eğitimin inşa ve ihyasını yalnızca bir kurumun sorumluluğuna vermenin gerçek olmadığına işaret eden Tekin, “Gelecek nesillerin donanımlı yetişmesi, toplumsal eğitim seferberliği vizyonuyla mümkündür. Bu prestijle eğitimin yüküne omuz veren hayırseverlerimiz başta olmak üzere eğitime katkı veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” sözlerini kullandı.

Tekin, bakanlık misyonuna başladığından beri bilhassa hayırseverlerin yaptığı okulların açılışlarına katıldığını vurgulayarak, bu öykünün bir kesimi olmak isteyen hayırseverlere eğitim ailesi ismine teşekkür etti.

Bakanlık olarak başta sarsıntı bölgeleri ve gereksinim hasıl olan farklı lokasyonlarda yeni eğitim kurumlarını çocuklara kazandırma çabasında olduklarını belirten Tekin, “Bu kapsamda davetimize kayıtsız kalmayıp icabet eden hayırseverlerimizle işbirliklerimizi geliştiriyoruz.” dedi.

Protokol kapsamında yapılan 300 milyon lira nakdi bağış; 2’si Ankara, 4’ü sarsıntı bölgesinde olmak üzere toplam 6 okulun inşasında kullanılacak.

Kaynak: AA / Şimdiki

0 0 0 0 0 0
Kaynak: İHA
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türk Edebiyatı Vakfı’nda Yazı Editörlük ve Medya Kursu Tamamlandı