Web Analytics Made Easy - Statcounter
Muş Alparslan Üniversitesi’nde Dijital Çağda Gazetecilik Çalıştayı Düzenlendi – Pusuhaber | Pusuhaber.net | Doğru Tarafsız Haber
DOLAR

32,2958$% 0.08

EURO

34,9549% 0.32

STERLİN

40,6783£% 0.35

GRAM ALTIN

2.396,37%0,15

ÇEYREK ALTIN

3.942,00%0,08

BİTCOİN

1970357฿%-2.13751

a

Muş Alparslan Üniversitesi’nde Dijital Çağda Gazetecilik Çalıştayı Düzenlendi

Muş Alparslan Üniversitesi Bağlantı Fakültesi tarafından “Dijital Çağda Gazetecilik” çalıştayı düzenlendi.

Üniversitenin 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi Senato Salonu’nda düzenlenen çalıştayda konuşan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, medyanın dijitalleşmediği, toplumsal medyanın ve internetin yaygın olmadığı devirlerde gazeteci olmanın ve haber yapmanın çok önemli bir güç olduğunu söyledi.

Gazetelerde çıkan haberlerle, atılan manşetlerle toplumlara istikamet verildiğini, kamuoyunun oluşturulduğunu anlatan Alican, şöyle konuştu:

“1980’li yıllarda bir müellifin ya da müzikçinin gazetede bir defa röportaj vermesi onu meşhur etmeye yetiyordu. Lakin artık o denli bir periyot değil. Bin kerede röportaj verilse bir gazeteye, hakkınızda bin tane haber çıksa bile hiç kimse sizden haberdar olmuyor. Doğal bunun sebebi bağlantının mahiyetinin farklılaşması. Lakin bugün geldiğimiz periyotta artık öznenin de objenin de haberin de sonları belirli değil. Hasebiyle bilhassa itimat sorunu da çok önemli biçimde artmış durumda. Artık kimseye güvenmiyoruz, bize ulaşan haberlere güvenmiyoruz. Onun dışında teknolojinin, bilgisayarların, yapay zekanın nelere muktedir olduğunu da artık biliyoruz.”

Fotoğraf ve görüntüler üretmenin palavra bir kadro haberleri meydana getirebilmenin eskisine nazaran çok daha kolay olduğuna dikkati çeken Alican, “Biz bugün aslında dünyada da çok tartışılan dijital çağda gazeteciliği konuşuyoruz. İnşallah hoş bir aktiflik olur. Sonuç bildirgesini okumayı sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Muş Alparslan Üniversitesi İrtibat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamella Aliyeva ise 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ülkedeki bütün gazetecileri yürekten kutladığını lisana getirdi.

Aliyava, “Etkinliğimize Anadolu’nun çeşitli üniversitelerinden pahalı hocalarımız katıldı. Onlara çok teşekkür ederiz. Bugün onların konuşmalarından çok değerli bilgiler alacağız. Medya demek ülkenin atan kalbi, düşünen beyni, çalışan eli demek. Medya ülkenin kan damarı demektir. Ne memnun medyacılara. Bayramınız mübarek olsun.” tabirlerini kullandı.

Oturumlarla devam eden çalıştaya, birçok üniversitenin İrtibat Fakültelerinden akademisyenler, kentteki basın mensupları ve iletişim fakültesi öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

0 0 0 0 0 0
Kaynak: İHA
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Karaman Valisi İlyas Küçüker İlkokulu’nu ziyaret etti