Web Analytics Made Easy - Statcounter
Türk Edebiyatı Vakfı’nda Yazı Editörlük ve Medya Kursu Tamamlandı – Pusuhaber | Pusuhaber.net | Doğru Tarafsız Haber
DOLAR

32,2599$% 0

EURO

34,6960% -0.06

STERLİN

40,3259£% -0.11

GRAM ALTIN

2.403,08%0,13

ÇEYREK ALTIN

3.957,00%-0,30

BİTCOİN

2011266฿%-1.81561

a

Türk Edebiyatı Vakfı’nda Yazı Editörlük ve Medya Kursu Tamamlandı

Edebiyatçı müellif Mehmet Nuri Yardım’ın idaresinde, Türk Edebiyatı Vakfında düzenlenen “Yazı Editörlük ve Medya Kursu”nun öğrencileri, 13 hafta süren eğitimi tamamladı.

Vakfın Sultanahmet’teki merkezinde düzenlenen kapanış merasimde konuşan Türk Edebiyatı Vakfı Lideri Serhat Kabaklı, yazı kursunun vakıf bünyesinde devam etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını tabir etti.

Kabaklı, kursun 15 yıldır devam ettiğini belirterek, “Bizim vakfımızda ise üç devirdir gerçekleşiyor. İnşallah yakında dördüncüsünü da açacağız. Bu derslere devam eden arkadaşlarımızın çok çalışacaklarına ve Türk edebiyatına yeni eserler kazandıracaklarına yürekten inanıyorum. Daha evvelki periyotlardan biliyoruz, kalem erbabı olanlar yetişti, yetişiyor.” dedi.

Yardım ise konuşmasında, Türk Edebiyat Vakfının baba yurdu olduğunu lisana getirerek, “Kalpleri memleket ve millet sevgisiyle yoğrulmuş olanların yarım asırdır tüten irfan ocağıdır. Büyük medeniyetimize sahip çıkan ulu ve kutlu mahfilimiz, mekanımızdır. Bu vakfı güç devirde ve kaidelerde arkadaşlarıyla birlikte kuran merhum Şeyhülmuharrrin Ahmet Kabaklı Hocamızı rahmetle, hürmetle ve şükranla yad ediyorum.” diye konuştu.

Kurs iştirakçilerinden Ahmet Kabaklı’nın hayatı ve yapıtları hakkında birer yazı kaleme almalarını isteyen Yardım, şunları kaydetti:

“Bunu son bir ödev olarak da kabul edebilirler. Zira alperen Ahmet Kabaklı’nın hepimizin üstünde büyük hakları vardır. İnşallah bu sene, Türkiye’de ve Türk dünyasında aziz hocamızı destansı hayatıyla, ulvi fikirleriyle, yüksek ülküleriyle ve seçkin yapıtlarıyla daima gündemde tutacağız. Hakkında türlü yerlerde ve kuruluşlarda faaliyetler düzenleyeceğiz.”

Kapanış merasimine edebiyat dünyasından Aysen Akdemir, Ayhan Akdemir, Cafer Vayni, Filiz Çırpıcı, İsmail Derici, Mahmut Topbaşlı, Mustafa Aydın, Mustafa Yılmaz, Suphi Saatçi, Şerif Aydemir, Yakup Tavır ve Zekeriya Yılmaz’ın bulunduğu birçok isim katıldı.

Konuklar, eğitimi tamamlayan öğrencilere dokümanlarını takdim ederken, hayatlarından da örnekler vererek, birtakım tavsiyelerde bulundu ve anılarını nakletti.

Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’ndan bu periyot evrak alan öğrenciler ortasında Ahmet Baki, Ayşe Serra Altuntaş, Ayşegül İrem Kazdal, Dilay Necla Demir, Emirhan Bostan, Fehmi Atay, Filiz Yağcı, Hatice Koç, Hümeyra Akkuzu, Muhsin Duran, Necdet Atasoy, Nurten İstanbullu ve Zeynep Tilki yer alıyor.

Kaynak: AA / Aktüel

0 0 0 0 0 0
Kaynak: İHA
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Battalgazi Belediyesi KPSS’ye Hazırlananlara Takviye Kampı Düzenliyor