Web Analytics Made Easy - Statcounter
NEÜ, endüstrinin orta eleman muhtaçlığını karşılamayı hedefliyor – Pusuhaber | Pusuhaber.net | Doğru Tarafsız Haber
DOLAR

32,2545$% -0.01

EURO

34,6808% -0.11

STERLİN

40,3058£% -0.17

GRAM ALTIN

2.400,21%0,01

ÇEYREK ALTIN

3.950,00%-0,15

BİTCOİN

2009917฿%-2.15727

a

NEÜ, endüstrinin orta eleman muhtaçlığını karşılamayı hedefliyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Şiddetli, OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile endüstrinin gereksinim duyduğu orta eleman muhtaçlığını müsabakayı hedeflediklerini söyledi.

Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesinde, basın mensuplarıyla bir ortaya gelen Güçlü, üniversitenin farklı alanlarındaki projeleriyle ilgili konuştu.

OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun faaliyetlerine de dikkat çeken Kuvvetli, “Sanayicimiz gelip bizden hangi kısmı isterse müfredatını kendileri belirlemek koşuluyla açıyoruz. Bu teknik meslek yüksekokulu probleminde davet bize değil bütün üniversitelere idi lakin biz Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak bu çağrıyı dikkate alarak, bu daveti dikkate alarak teşebbüste bulunduk, açtık, öğrenci aldık ve şu anda binası yapılıyor. Memleketimize iyi olsun. Buranın Türkiye’deki sayılı meslek yüksekokullardan birisi olduğunun bilhassa altını çizmek istiyorum.” diye konuştu.

“CNC operatör kısmını Türkiye’de birinci biz açtık”

Öğrencilerin endüstride işini bularak mezun olduğunu vurgulayan Kuvvetli, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar 4 kısım açtık ve 20’şer öğrenci alıyoruz. CNC operatör kısmını Türkiye’de birinci biz açtık. Makine mühendisliğine gidebilecek puanı olup da burayı tercih eden öğrencilerimiz var. Malum meslek yüksekokulları 4 devirden oluşuyor. Birinci periyot büsbütün teorik. Öğrenciler, 2. devir 2 gün endüstride, 3. periyot 3 gün endüstride, 4. periyot 4 gün endüstride. Yani buraya giren öğrenci, endüstride işini bulmuş olarak mezun oluyor. Burada belirlediğimiz kısımları büsbütün sanayicilerin kendi istediği kısımlar. Bu kısımları 40-50 tane sanayiciye ‘Hangi kısımdan mezun olmuş elemana gereksiniminiz var?’ sorusunu sorarak açtık. Daima ‘ara eleman’ diyoruz ya 4 kısım açtık şu anda ve 10 kısım açacak kapasitede bina yapıyoruz.”

Kaynak: AA / Aktüel

0 0 0 0 0 0
Kaynak: İHA
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

NEÜ, endüstrinin orta eleman muhtaçlığını karşılamayı hedefliyor