Web Analytics Made Easy - Statcounter
Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu Antalya’da – Pusuhaber | Pusuhaber.net | Doğru Tarafsız Haber
DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

BİTCOİN

2066929฿%1.64151

a

Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu Antalya’da

Doğu’nun Cazibesi, Batı’nın Zarafeti:

Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans topluluğu ile  Muhammed Yıldırır  konserleri İsf sanat – Armoni organizasyonunda Cumhuriyetin yüzüncü yılında Türkiye turnesinde…

Rus Kızıl Ordu Korosu ve dans topluluğu ile keman virtüözü Muhammed Yıldırır, Türkiye Turnesi kapsamında; Ankara,İstanbul, Bursa, Antalya ve Antalya/Alanya’da müziğin sınırlarını zorlayacak muhteşem konserle  ile bir araya geliyorlar!

Koronun büyüleyici Rus, Türk müzikleri, dansların ritmiyle buluşacak, Yıldırır’ın yine Türk Müziği,Çigan müziği ve Klasik Rus müziğini sentezleyen benzersiz performansıyla birleşecek.

Dünyanın en büyük Ordu korosu olan Aleksandrov Rus Kızıl Ordu Korosu 1928 Yılında 20 kişiyle kurulmuştur. Topluluğun Kurucusu Aleksand Aleksandrov; Şan, enstrümantal müziği, koreografi gibi sanat dallarını harmanlayarak izleyicilere bir format sunmuştur.

Ayrıca bu Koro Dünyanın en iyi erkek korolarından biri kabul edilmiş olup, Akademik acapellanın enstrümansız şarkı armoni ve ses kuruluğunu renkli bir duygusallık ve folklorik gösterinin doğallığı ile birleştiren tek korodur.

İstanbul’ gelecek koro kişi sayısı 130 kişidir.

Muhammed Yıldırır, Alman keman sanatçısı David Garrett’ın  66 Saniyede çaldığı “Flight Of The Bumblebee” adlı eserini 37 saniyede çalarak “Dünyanın En Hızlı Keman Sanatçısı” unvanını elde etti.

Bu başarısından ötürü, Cumhurbaşkanlığı tarafından “Yılın En Başarılı Müzisyeni” ödülüne layık görüldü.

Kendisinin uluslararası solo ve orkestra olarak verdiği caz müziği, klasik müzik, Türk müziği ve çigan müziği konserlerinin yanı sıra; Macar keman virtüözü Roby Lakatos ile Macaristan -Türkiye  kardeşliği,

Hint keman virtüözü Dr. Subramaniam ile Hindistan-Türkiye kardeşliği konserleri kapsamında Türkiye’de ve uluslararası platformlarda ülkemizi bu konserler ile temsil başarı ile etti.

0 0 0 0 0 0
Kaynak: İHA
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

23 Nisan coşkusu Nil Karaibrahimgil ile taçlandı